7/24 Ücretsiz Danışmanlık İçin Arayın

Ürünlerinizi ve Markanızı tescil ettirin, aklınızda soru işareti kalmasın. Uzman ekibimizle hizmetinizdeyiz.

7/24 BİLGİ HİZMETLERİ 0532 563 80 22 < TIKLA ARA

7/24 Whatsapp Hattı 0532 563 80 22 < TIKLA YAZ

7/24 MÜŞTERİ HİZMETLERİ 0216 346 36 98 < TIKLA ARA

Ücretsiz Marka Sorgulama


Uzmanlarımız en kısa sürede cevap verecektir.

Patent Tescil

Patent Tescil


Teknolojinin her alanındaki buluşlara yeni olması, buluş basamağı içermesi ve sanayiye uygulanabilir olması şartıyla patent verilir.

MARKA ile PATENT farklı tescil türleridir. Halk dilinde PATENT' de marka tescil olarak bilinmektedir. Patent hakkında detaylı bilgileri şuan bulunduğunuz sayfa'da aşağıdaki makale'de bulabilirsiniz. 

KISACA MARKA;

Kişi adları dâhil sözcükler, şekiller, renkler, harfler, sayılar, sesler ve malların veya ambalajlarının biçimi olmak üzere her tür işaretler marka olabilmektedir. Yani şirketinizin ya da şahsınızın başvurusuyla aklınızdaki olan marka isminin tescilidir.

MARKA TESCİL HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

 

 PATENT NEDİR?

PATENT HAKKININ KAPSAMI

A-) Patent sahibi, buluşun yeri, teknoloji alanı ve ürünlerin ithal veya yerli üretim olup olmadığı konusunda herhangi bir ayrım yapmaksızın patent hakkından yararlanır. 

B-) Patent sahibinin, izinsiz olarak yapılması hâlinde aşağıda belirtilen fiillerin önlenmesini talep etme hakkı vardır ; 

1-) Patent konusu ürünün üretilmesi, satılması, kullanılması veya ithal edilmesi veya bu amaçlar için kişisel ihtiyaçtan başka herhangi bir nedenle elde bulundurulması.

2-) Kullanılmasının yasak olduğu bilinen veya bilinmesi gereken usul patentinin kullanılmasının başkalarına teklif edilmesi.

3-) Patent konusu usul ile doğrudan doğruya elde edilen ürünlerin satılması, kullanılması, ithal edilmesi veya bu amaçlar için kişisel ihtiyaçtan başka herhangi bir nedenle elde bulundurulması.

Yukarıda belirtilen 3 madde patent sahibinin haklarıdır, aynı zamanda bu hakları başkası kullanması durumunda önleme talep etme hakkı, patent başvurusu sahibine aittir.

PATENT BAŞVURUSU İÇİN GEREKENLER

1-) Başvuru formunu
2-) Buluş konusunu açıklayan tarifname
3-) Tarifnamenin içinde istemleri, tarifnamede veya istemlerde atıf yapılan resimleri ve buluş özeti.
4-) Başvuru ücretinin ödendiğini gösteren bilgi.
5-) Başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgileri

Buluş, buluş konusunun ilgili olduğu teknik alanda uzman bir kişi tarafından buluşun uygulanabilmesini sağlayacak şekilde yeterince açık ve tam olarak patent başvurusunda, tarifname, istemler ve tarifnamede veya istemlerde atıf yapılan resimlerle açıklanır.

Not: Başvuru formlarını vekillerimiz, tarifname ve tarifname içeriğini mühendislerimiz sizin için hazırlamaktalar. 

A-) Tarifname, istemler, özet ve varsa resimler başvuru sırasında Paris Sözleşmesi veya Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşmasına taraf veya karşılıklılık ilkesini uygulayan devletlerin resmî dillerinden birinde verilebilir. 

B-) Buluş, genetik kaynağa veya genetik kaynakla bağlantılı geleneksel bilgiye dayanıyorsa bu kaynağın nereden alındığına ilişkin açıklamaya, patent başvurusunda yer verilir. 

C-) Buluşu yapan, başvuruda belirtilir. Ancak buluşu yapan, isminin gizli tutulmasını isteyebilir. Başvuru sahibinin buluşu yapan olmaması veya buluşu yapanlardan sadece biri veya birkaçı olması hâlinde bu kişiler, patent başvuru hakkını ne şekilde elde ettiklerini başvuruda açıklamak zorundadır.

ARAŞTIRMA RAPORU

A-) Başvuru sahibi başvuruyla birlikte veya bildirime gerek olmaksızın başvuru tarihinden itibaren on iki ay içinde ücretini ödemek kaydıyla araştırma talebinde bulunur. Aksi takdirde başvuru geri çekilmiş sayılır

B-) Başvuru sahibinin birinci fıkra hükmüne uygun olarak araştırma talebinde bulunması durumunda, başvurunun şeklî şartlara uygunluk bakımından eksikliğinin olmadığı anlaşılırsa veya eksiklikler süresi içinde giderilirse araştırma raporu düzenlenir, başvuru sahibine bildirilir ve Bültende yayımlanır

PATENT, FAYDALI MODEL SÜRESİ

A-)Başvuru tarihinden başlamak üzere, patentin koruma süresi yirmi yıl, faydalı modelin koruma süresi on yıldır. Bu süreler uzatılamaz.

B-)Patent başvurusu veya patentin korunması için gerekli olan yıllık ücretler, patentin koruma süresi boyunca, başvuru tarihinden itibaren ikinci yılın sona erdiği tarihte ve devam eden her yıl vadesinde ödenir. Vade tarihi, başvuru tarihine tekabül eden ay ve gündür

C-)Yıllık ücretler, ikinci fıkrada belirtilen vadede ödenmemesi hâlinde, ek ücretle birlikte vadeyi takip eden altı ay içinde de ödenebilir.

D-) Yıllık ücretlerin üçüncü fıkrada belirtilen sürede de ödenmemesi hâlinde, patent hakkı bu ücretin vade tarihi itibarıyla sona erer, patent hakkının sona erdiğine ilişkin bildirim yapılır ve bu durum Bültende yayımlanır.

 

PATENT HAKKINDA EK DETAYLAR; 

Patent bir buluşun ya da keşfin bulunmasıyla ortaya çıkan tescil türüdür. Daha önce yapılmamış olan herhangi bir ürün ya da konunun, sizin tarafınızdan bulunmasıyla ortaya çıkmasıdır. Konu ile alakalı bu buluşunuzun başkası tarafından kullanılmasını önlemek için patent tescili yapılması gerekmektedir. Patent incelemeli ve incelemesiz patent olarak 2'ye ayrılmaktadır.

Konu ile alakalı destek ekibimiz buluşun varlığının tescilinin daha önce yapılıp yapılmadığını detaylıca incelemektedir. Konu ile alakalı korumak istediğiniz ürününüz tescil edilip, takibi yapılıp sonuçlandırılmaktadır.

 

PATENTTEN PARA KAZANMAK ŞEHİR EFSANESİ DEĞİL ;

Dünya'da yüz binlerce patent başvurusu mevcuttur. Hayatımızı kolaylaştıran endüstriyel, sağlık, temizlik, teknolojik ve çokca sektör de patent başvuruları mevcuttur. Bu başvurular ve bu patent sahipleri sayesinde hayatımızı daha kaliteli hale getirebiliyoruz.En basit yapılmış bir üründen bile milyon dolarlar kazanmak mümkün '' yeter ki ilk yapan siz olun '' 

ÖRNEĞİN :


Dünya’nın belki de en anlamsız oyuncaklarından olan bu karıştığı zaman çöpe atacağınız ürün, Richard James’e 250 milyon Dolar’dan daha fazla kazandırmıştır.

Bir ürünü pazarlamak için strateji en önemli unsurdur. Fakat pazarladığınız ürünün hakkı siz de olmaması tamamen risk teşkil etmektedir. Patent tescili yapılan ürün her zaman güvenilir bir şekilde pazarlamaya açıktır.

 

Patent konusunu küçümsemeyin!

Yaratıcı fikirleriniz ile geliştirdiğiniz ya da tasarladığınız ürün siz değerlerinizi arttırmakta olup, sizin için bir gelecek sunabilmektedir. Değerlerinizi koruyun.

Patent kısaca sizlerin geleceğiniz belirleyen ve bu geleceğinizi koruyan tescil türüdür.

YENİ ÇİZGİ PATENT

MARKA TESCİL HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

İletişim

Telefon:

0216 346 36 98

Adres:

Hasanpaşa Mh. Abdulhalim Memduh Sk.
Ak İş Merkezi No:1 K:4 D:31 Kadıköy - İstanbul